poniedziałek, 5 stycznia 2015

Kasza z pieczarkami w sosie jogurtowym


Syte, dietetyczne danie, a przede wszystkim zdrowe.
Do jego wypróbowanie zachęca szybkość, łatwość wykonania i niska cena.



A więc...
Pieczarki kroimy w grube plastry. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i szklimy cebulę. Po chwili wrzucamy pieczarki, doprawiamy pieprzem i dusimy kilka minut. W tym samym czasie kaszę gryczaną gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Miękką kaszę wykładamy na talerz. Podajemy z pieczarkami. Polewamy sosem jogurtowym.
Sos: ulubiony jogurt naturalny + zioła.







SMACZNEGO!! :-)




1 komentarz:

  1. proponuję użyć masła klarowanego - jest zdrowe a danie będzie dużo smaczniejsze.

    OdpowiedzUsuń